Treceți la conținutul principal

Pentru inceput sa ne cunoastem!

     Buna dragele mele! De mult timp ma gandesc sa creez un blog pentru voi,cele care va sacrificati pentru a va ajuta familiile sa aiba un trai decent in tara noastra.
De ce am ales sa creez acest blog? pentru ca toate avem nevoie de ajutor,sa comunicam cu cineva, sa impartasim din experienta noastra castigata ca urmare a profesarii acestei meserii, sa intrebam ceea ce nu stim, sa cunoastem cat mai multe dintre problemele cu care se confrunta fiecare dintre noi, sa schimbam impresii, sa facem tot ceea ce credem de cuviinta ca ne poate ajuta pe fiecare in parte si pe toate la un loc!
Ce doresc de la cele care vor posteze pe acest blog? sinceritate si obiectivitate in prezentarea problemelor, solicitarea clara a ajutorului -  ce anume doriti,clar si concret. Nu se accepta injurii la adresa nimanui - cine crede ca poate posta asa ceva, se inseala, toate mesajele cu caracter injurios sau limbaj pornografic - vor fi sterse din start; va rog sa impartasiti din experienta voastra - nu trebuie sa dati nume si nici unde va aflati; este firesc sa respectati intimitatea persoanelor de care aveti grija! vrem doar sa ne ajutam unele pe altele, nu sa expunem viata oamenilor pe net! face parte dintre obligatiile noastre ca pflegerine, discretia este esentiala!
Este suficient si pentru voi cand expuneti un caz, sa va dati doar numele, nu si prenumele! varsta ar fi importanta si experienta - de exemplu de cati ani faceti acest lucru si cate cazuri ati avut in toti anii lucrati in domeniu; important de asemenea pentru toata lumea este sa discutam despre probleme legislative in tarile unde activati - ma refer la cotizarea pentru fondul de pensii cu toate detaliile aferente. In fine, eu ca psiholog, va pot ajuta cu sfaturi privind comportamentul vostru vis-a-vis de persoana/persoanele pe care le ingrijiti, fata de familia apartinatoare, fata de voi insiva, fata de familiile voastre ramase acasa,etc. Si nu doar atat: pentru voi insiva pot fi un ajutor! stiu ca multe dintre voi va confruntati cu stari de depresie datorita muncii pe care o faceti. Asta este ca sa zic asa o "boala profesionala" tot mai des intalnita in acest domeniu de activitate.
Si acum sa pornim la drum impreuna intr-o calatorie fascinanta, in care realitatea dura pare uneori fictiune! dar nu este asa, este cu adevarat ceea ce traiesc aievea foarte multe dintre romance! Si pentru ca este frustrant si foarte greu deseori, haideti sa scapam impreuna de povara greutatilor care ne apasa! ganditi-va ca totusi cineva acolo sus va iubeste si v-a dat o sansa: aceea de a va ajuta familiile!
Cel mai frumos lucru pe lumea aceasta este FAMILIA! daca exista cineva care inca nu stie, afla acum: familia este cea care iti da energia de a merge mai departe! datorita familei evoluam pe toate planurile!mereu ne stabilim teluri gandindu-ne la cat de mandri vor fi parintii nostri vazand cu cata determinare am luptat ca sa ajungem cat mai sus!
Insa despre toate acestea si mai mult,  vom putea discuta impreuna.. Astept prima doamna care vrea sa sparga gheata!
Pana atunci va doresc multa sanatate,rabdare si puterea de a merge mai departe, oricat v-ar fi de greu!
O zi minunata!




Comentarii

  1. O zi buna tuturor!
    Majoritatea celor care lucrati in domeniul ingrijirii ati absolvit probabil un curs de specialitate. Cine nu a facut acest lucru, mai are timp sa o faca. Merita, sa stiti! In primul rand pentru ca veti invata multe lucruri utile in ingrijire.
    Aici sigur vor fi persoane care vor spune: "ce sa mai invat eu? deja am experienta de "n" ani, pentru mine nu mai exista secrete!" Veti ramane surprinse/i sa constatati ca nu este deloc asa! niciodata nu stim suficient de mult si totdeauna vom avea ocazia sa trecem prin situatii neprevazute care ne vor pune in incurcatura.
    Primul este COMUNICAREA. Chiar daca nu cunoasteti foarte bine limba tarii in care va aflati, tonul vocii, pozitia corpului, gestica, totul contribuie la o buna comunicare sau la una defectuoasa! Un ton ridicat,nu va face conexiunea cu persoana aflata in ingrijire, ci dimpotriva,o va determina sa se inchida in sine. Si nu acesta este scopul pentru care mergem sa ingrijim pe cineva.
    Scopul principal este sa oferim ajutorul, nu sa imbolnavim persoana. Stiti foarte bine ca un moral ridicat al oricarei persoane cu probleme de sanatate constituie 50% din vindecare! Acum, nu o sa avem cum sa vindecam noi boli cronice, dar daca vom sti sa comunicam intr-un mod in care daruim speranta si optimism, vom avea grija de cineva cu un tonus ridicat, ceea ce si pentru noi este foarte important, nu? Multe persoane neglijeaza acest aspect din lipsa cunoasterii sau datorita unui orgoliu nejustificat. Nimeni nu este stapanul nimanui, insa pe langa termenii contractuali, o vorba buna si o atitudine pozitiva nu costa nimic, dar avem ocazia sa facem fapte bune care vor fi cuantificate undeva, acolo Sus...toti/toate stim asta. Sunt lucruri care tin de noi si de propria constiinta, nu de un contract.
    Cum ne simtim fiecare dintre noi, cand mergem intr-o institutie sa rezolvam o problema anume, si persoana care ne poate ajuta sa rezolvam cu bine problema noastra, are o atitudine ostila, foloseste un ton superior, ca si cum nu ea este cea care trebuie sa ne ajute ci noi suntem cei care am deranjat-o de la ceva foarte important! cine suntem noi sa facem asta? (gandeste ea!) ea avea o problema serioasa, nu un maruntis cu care am venit noi sa deranjam!
    Cred ca toti/toate am trecut prin situatii ca aceasta si nu de putine ori, deci sa nu perpetuam ceea ce ni s-a intamplat noua si sa folosim un ton prin care sa clarificam de la bun inceput cine este "seful"! nu este corect si nici moral! persoana ingrijita va va fi recunoascatoare si va ajunge sa tina foarte mult la voi! Chiar daca nu veti putea masura asta in banii pe care vi-i ofera in plus...dar si atitudinea persoanei ingrijite fata de noi este la fel de importanta. Si asa au multe "tabieturi" (ca sa nu le spun altfel), caracteristice varstei pe care nu le vom putea schimba si vom munci perfect constiente/i de ele, insa este bine daca reusim sa nu le amplificam.
    Deci dragi doamne/domni care ati ales sa munciti intr-un domeniu deloc usor, va rog sa fiti pozitivi, sa va bucurati ca aveti aceasta sansa in plus fata de alte persoane care nu au avut curajul vostru si bucurati-va de libertate! nu asa va simtiti? libere/i? deci sa daruim bunatate, blandete si bucurie unor oameni aflati in suferinta, pentru ca sa nu uitam: oricand putem ajunge in situatia lor, si credeti ca trebuie sa va mai spun de "legea compensatiei"? cred ca nu. Sau daca preferati din intelepciunea poporului nostru, "cu ce moneda platesti, cu aceea primesti!"
    O noapte linistita va doresc! pe maine!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu